Helse og teknologi

Teknologi har på flere måter gjort det enklere å ta vare på helsa vår. Det finnes apper som fokuserer på bedre mental helse. I slike apper kan man blant annet sette seg mål, notere og registrere negative tankemønstre, og bli inspirert gjennom positive meldinger. Det som kanskje har fått enda mer fokus blant folk, er apper som er laget for å bedre fysisk helse. Her kan man høre på musikk mens man løper, registrere progresjon og man kan konkurrere mot andre.

Nøkkelen for å lykkes er først og fremst at man er motivert. Enten man vil miste noen kilo, bygge styrke eller bare holde seg i god form generelt, må man legge inn en innsats, og det kan være vanskelig å gjøre på egenhånd. Det finnes flere treningsapper der ute, og de har ulike fokus på hva som er viktig for brukeren. Noen apper er laget for de konkurransedrevne, andre for de som trenger noen positive oppmuntringer, og andre for personlig dataanalyse. Det finnes også apper som gir instrukser på hvordan man kan trene for eksempel styrke hjemme. Variasjon i trening er viktig for å unngå skader, men også for at man skal klare å utvikle kroppen videre. Apper kan inspirere til ulike treningsformer man kan utføre. Mulighetene er mange! Flere trenere er positive til treningsapper, så sant man har den indre motivasjonen som trengs for å lykkes.

Alt man trenger for å laste ned helseapper er en oppegående telefon, da mange av appene er gratis. Det er flere telefoner på markedet som fungerer til slike formål. God lyd, lang batteritid og en stor skjerm som gir klar og tydelig oversikt over progresjonen, kan være et ideelt valg for den treningsbevisste. I tillegg til å ha en telefon, er det lurt å ha et deksel til den. Om man har mobilen i en lomme eller lignende mens man løper, kan ulykker fort skje, og da er det smart å ha et beskyttende deksel rundt. Her finner du ulike deksel til iphone xs max.

Det er ikke så lett å vite hvilke apper man bør prøve. Det kan være lurt å gjøre research på forhånd, slik at man ikke ender opp med en app som ikke registrerer resultatene så nøyaktig som man hadde ønsket. Apper som blant annet Endomondo, Nike Training Club, Runkeeper, Runtastic og Strava har fått gode anmeldelser på nett.

Om man heller er ute etter apper for mental helse, kan man se til apper som Calm eller Mindfulness. Om man har spesifikke behov, kan man bare søke det opp, for det finnes en app for det meste. Slutta er en app for personer som prøver å slutte med røyk eller snus. Diabetesdagboka er en app for diabetikere.

App eller ei, man kan ikke nekte for at både mental og fysisk helse er viktig. Det finnes fortsatt svakheter ved teknologien vi har i dag, men man kan bare glede seg over det som kommer.

Share if you like!

Les mer?

positor