Hvorfor er det viktig å varme opp og strekke ut?

Det er mange av oss som dropper det å varme opp, men bare går rett på treningen. Hvorfor gjør vi dette? Dette er noe vi skal prøve å svare på i denne artikkelen, i tillegg skal vi gi deg informasjon om hvorfor det er viktig å varme opp og strekke ut.

Hvorfor varme opp?

Når du våkner om morgenen, kan du noen ganger merker at det tar skikkelig lang tid for kroppen å komme i gang. Dette er fordi alle musklene har vært stilleliggende og ikke beveget seg mye. Man kan sammenligne kroppen før trening med kroppen etter at man har stått opp, musklene er rett og slett ikke klare for å sette i høygir.

Hvis du for eksempel har tenkt til å ta deg en løpetur, så last ned en app som forteller deg hvordan du skal varme opp. Du kan bruke denne appen til du finner din egen rutine. De fleste tenker at de kan begynne å løpe med en gang de kommer ut av døra, men det å varme med opp med litt lett gange og noen øvelser gjør at du yter så mye bedre. Kanskje du vil ha en treningskompis med på turen?

Hvorfor strekke ut?

Når du har kjølt deg ned etter turen din, så er det også viktig å strekke ut. Dette slik at musklene får den avslapningen de trenger. Hvis du er vant med å strekke ut og en gang glemmer det, så skjønner du godt hvorfor man strekker ut, rett og slett fordi man blir skikkelig stiv om man ikke gjør det. Når du aldri har gjort det, så merker du nok ikke dette på den samme måten, så det er derfor vi anbefaler deg å begynne å strekke ut, slik at du kan føle deg bedre!

Share if you like!

Les mer?

positor