De små tingene

 

Det skal ikke så mye til før man merker at man kommer i bedre form, også mentalt. Og treningen må ikke nødvendigvis skje på et treningssenter for at den skal ha effekt, og den trenger heller ikke å være tøff. Med andre ord, du kan gjerne trene uten å svette – det er summen av de små tingene som virkelig teller.

Meditasjon

Meditasjon er bra for helse, og da spesielt mental helse. Meditasjon er en enkel treningsform, som trenger hodet mer enn kropp. Noen synes det kan være en utfordring med meditasjon i starten siden man skal være stille med seg selv, men mester gjør øvelse – og dette blir fort helt normalt. Når man mediterer er det også viktig å tenke på pusten, noe man gjerne kan ta med seg inn i andre hverdagsaktiviteter også.

Yoga i senga

Enkle yogaøvelser i sengen når man våkner eller før man skal sove kan gjøre underverker. Her snakker vi små bevegelser som enten gjør kroppen klar for en ny dag, eller for en god natts søvn. Kommer man inn i rutinen med dette, merker man veldig fort resultater. For igjen, det er de små tingene som teller.

Gå til jobb

En smart måte å få litt ekstra treningen inn i hverdagen på, er rett og slett å gå til jobb. Det er bare å sette av en ekstra halv time, så har du fått dagens treningsøkt før du engang egentlig har startet. Kanskje det kan være for varmt å gå til jobb om vinteren, men du bør absolutt prøve deg på dette resten av året, og spesielt om sommeren når solen skinner som finest.

Bruk internett

Bruk gjerne internett til å finne enkle øvelser som du kan gjøre på kontoret eller hjemme, ofte er det masse man kan gjøre – man tenker bare ikke på det. Les deg gjerne opp på treningsartikler, eller se videoer på YouTube eller andre kanaler.

Le mer

Dette høres kanskje naturlig ut, men forskning sier at de som ler har bedre mental helse. Selv om du ikke føler for å le naturlig, kan du øve på å le. Le gjerne så høyt du bare kan. Dette kan sikkert virke litt rart i starten, men hvis du fortsetter kommer du fort til å merke at det faktisk hjelper.

Share if you like!

Les mer?

positor