Det er lov å være lat

 

Noen dager vil det føles for tungt til å sette i gang med fysisk aktivitet, selv om man selvsagt burde forsøke å komme opp av sofaen selv på de tyngste dagene – er det faktisk helt lov å bli sittende hvis det føles for vanskelig. Ja, det er faktisk lov å være lat, og du skulle ikke ha dårlig samvittighet for det. Dårlig samvittighet hjelper ingen.

Samtidig er det viktig å ikke la det bli en hvilepute, man burde alltid prøve å være aktiv. Skulle du dog ikke orke det, burde du fortsatt bruke dine late dager på fine ting. Kanskje du kan lese en god bok? Og når det blir for strevsomt, se favorittprogrammet ditt på TV? Ja, det er faktisk lov å binge en hel serie på en dag. Så fremt du ikke gjør det hver eneste dag, men det sier forhåpentligvis seg selv.

Det kan også være en god idé å be en venn eller venninne på besøk, eller i alle fall plukke opp telefonen og ta en prat med noen du er glad i. Det er ofte det ikke skal så mye til før man føler seg litt bedre.

På en slik dag er det viktig å spise og drikke riktig, få i deg energirik mat og masse vann. Det kan også være godt å kose seg med ferskbrygget te, og kjøp gjerne en te av god kvalitet. Føler du virkelig ikke for å lage mat, kan du alltids bestille fra en restaurant som leverer. Hvis du bor i en by finnes det mange av disse, og de byr på kvalitetsmat. Det er nemlig viktig å ta godt vare på seg selv på en dag som dette.

Share if you like!

Les mer?

positor