Hva med lagsport?

 

Når man tenker på fysisk aktivitet som skal være bra for psykisk helse, tenker man ofte på gåturer i naturen eller roligere aktiviteter som meditasjon, yoga eller svømming. Men lagsport kan også gjøre underverker, da sosialt samvær kan være god medisin når man sliter med det psykiske.

Fysisk aktivitet er viktig for psykisk helse, det er noe de fleste eksperter er enige om. Men akkurat hvilken type aktivitet man bør velge er veldig individuelt. Lagsport er et godt valg for alle som sliter med ensomhet, eller som trenger struktur i hverdagen. Lagsport er nemlig både sosialt og gøy, og man må møte opp til faste tider – hver eneste uke.

Men hvilken lagsport skal man velge? Håndball eller fotball kan passer for de aller fleste, og man kan trene disse ballidrettene året rundt. Det er bare å sjekke med den lokale ballklubben om når de starter sesongen, og melde seg på.

Synes du det blir for intenst med fotball eller håndball? Da kan du heller vurdere å melde deg på en av de sosiale gåturene i regi av den norske turistforeningen, dette er sosiale turer som passer for de fleste.

Share if you like!

Les mer?

positor