Lære seg å slappe av

Det moderne samfunnet vi lever i setter stadig høyere og høyere krav til oss og hva vi skal prestere. Det virker som vi mennesker er mer stresset og under mer press nå enn noen gang tidligere. Uansett om det gjelder studier, arbeidslivet, et parforhold eller familieliv så kan det bli vanskelig å strekke til skikkelig hver dag. Men å jobbe hardt og ha mange baller i luften samtidig trenger ikke nødvendigvis alltid å være den beste måten å gjøre ting på. Og hvordan kan du dessuten nyte av gode resultater om du er utbrent?

Utbrenthet er en folkesykdom

Å bli “utbrent” er et uttrykk mange kaster rundt seg, og det kan ofte være vanskelig å vite helt hva det går ut på. Det er dessuten mange personer som ikke tar denne diagnosen på alvor, uansett om det er personen selv som er rammet av det eller noen de kjenner. Mange som blir utbrente kan få stempelet “lat” eller “oppmerksomhetsyk” når de må stå over oppgaver og ansvar fordi de er utbrente. Men dette er faktisk en alvorlig lidelse, og en som påvirker deg både fysisk og psykisk. alle trenger å roe ned en gang iblant for å hvile både hodet og kroppen. Hvis ikke kan du rett og slett ende opp med å ikke klare å komme deg ut av sengen om morgenen.

Finn din måte å koble ut på

Føler du at du er i en utsatt situasjon? Jobber du lange dager med stressende oppgaver og mye ansvar? Og er du i tillegg en type person som alltid velger å stille opp med tjenester for alle i familien og vennekretsen? Da bør du sette av litt tid hver dag som bare er for deg. Pass på at du er i en komfortabel setting uten distraksjoner, og gjør noe som får deg til å slappe av. en god sofa kan hjelpe alle, og det kan virkelig gjøre underverker for en sliten rygg. Men alle kobler av på forskjellige måter – mens noen foretrekker et varmt bad og duftlys foretrekker andre noen øl og en konsert. Finn ut hva som fungerer for akkurat deg.

Share if you like!

Les mer?

positor